Zanger, gitarist en songwriter Rein Hildebrand is al bijna 40 jaar muzikaal onderweg. Soms alleen, soms in grote bands maar vaak ook klein en intiem met duo of trio. Vroeger veel elektrisch maar tegenwoordig liefst zo akoestisch mogelijk.

Met Sparkler’s melodieuze gitaarpop speelde hij Paradiso plat, met Wet Digit bedreef hij ruige cowpunk. Bijna tien jaar lang behoorde Rein tot de ruggengraat van de beruchte Utrechtse skaband Bonanska.
Maar de rode draad was het Utrechtse BoonDock. 
Mooie eigen popliedjes – prachtig opgenomen op twee cd’s – en bijzondere covers uit de popgeschiedenis. Anno 2018 musiceert Rein, enigszins promiscue, met wisselende partners. Hij is als gitarist verbonden aan de theatergroepen blondeBIZON en Port Betaald

 

Het duo 'Dédé and the Hedge' is een project waarbij het vinden van nieuwe muzikale wegen de leidraad is. Vooral de samenwerking met tekstschrijver en partner in crime René Burger bevalt zeer goed.

Muzikale duizendpoot, reiziger of onderzoeker. Noem Rein zoals je wilt. Of boek hem gewoon. Samen met één van zijn combinaties, of solo als zanger/gitarist. Zijn repertoire is groot, en kan worden afgestemd op de gelegenheid.
Rein werkt verder als begeleider op kunstatelier 'De Wijde Doelen' in Utrecht. 

(utrecht, 2018)